Historie: De familie Seuren- stapvoets door 80 jaar!
79 jaar Seuren historie
Roggel - Mei 1936. In de crisisjaren lagen, door gebrek aan werk, de banen niet voor het oprapen en alleen door zelf initiatief te nemen kon je in deze tijd het hoofd boven water houden. Jac Seuren, oudste zoon uit een gezin van 11 kinderen, kon geen werk vinden in het vak waarvoor hij had geleerd en trok daarom op 17-jarige leeftijd de stoute schoenen aan en startte met het repareren van schoenen. Op afbetaling kocht hij een uitpoets en stikmachine (dat kostte toen ongeveer fl. 14,- per maand) en zonder dat hij het wist, betekende dit het begin van een succesvol familiebedrijf.

Door zelfstudie behaalde hij alle in deze branche voorkomende vakdiploma's. Niet zo gemakkelijk als je weet dat hij voor het diploma "Maat en Orthopedisch Schoenmaker" negen jaar lang elke week één dag vanuit Roggel op zijn motor naar Heerlen moest. Ondanks vele moeilijkheden in de oorlogsjaren (de meeste materialen waren alleen op bon verkrijgbaar) wist Jac Seuren door zijn kennis, vakmanschap en een steeds maar groeiende klantenkring een bedrijf op te bouwen dat langzaam maar zeker uit zijn "jasje" groeide.

Jac Seuren was in de oorlog getrouwd en had inmiddels 7 kinderen; huis en werkplaats werden te klein en er werd naarstig gezocht naar een andere behuizing. In 1955 vond hij een geschikt pand aan de Robert Regoutstraat 23 in Roermond. Veel mensen uit Roggel raadden hem af te gaan verhuizen naar de grote stad. Zijn vrouw (altijd al zijn steun en toeverlaat) stond echter 100% achter hem: Roggel werd Roermond. In Roermond werden nog 3 kinderen geboren. Er volgden jaren van dag en nacht werken. Door het vele werk werd er besloten een leerjongen het vak te leren. G.Beurskens kwam, leerde en bleef meer dan 45 jaar. In nauw overleg met zijn vrouw werd besloten een winkel met "gemakschoenen" te beginnen. Deze winkel werd van begin af geleid door Mevrouw Seuren en enkele oudere dochters. Een "gouden" idee zo bleek later; de combinatie "orthopedisch en gemak" was uniek in de wijde omgeving en bezorgde de familie Seuren klanten uit heel Limburg.

Seuren Schoenen T: 0475 334 689
Di t/m vr: 10.00 - 18.00 u.   Za: 10.00 - 17.00 u.

Seuren Orthopedie T: 0475-334 689
MA: 9.00 - 14.00 U.   Di t/m vr: 9.00 - 17.00 u.   Za: uitsluitend op afspraak

> damesschoenen
> herenschoenen

> pedicure
> meten
> schoenen aan huis

> kwaliteit
> contact

> orthopedisch
> (semi)-orthopedisch
> verbandschoenen

> aanpassingen
> steunzolen
> werkwijze

> contact
> disclaimer
> levertijden